FairTradeGemeente startmoment van de nieuwe campagne

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

FairTradeGemeente startmoment van de nieuwe campagne

Sedert enkele jaren ben ik ambassadeur van de FairTradeGemeente Leuven, ik ben daar blij mee en fier op. Ik ben er ook trots op dat de provincie Vlaams-Brabant zich sinds oktober 2014 FairTradeProvincie mag noemen. Zo dragen we op een concrete manier bij aan een waardig bestaan voor boeren in het Zuiden en voor de duurzame producenten bij ons. Intussen bestaat de campagne FairTradeGemeente, mee gedragen door 11.11.11., Rikolto/Vredeseilanden en Oxfam, 14 jaar. Dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers zijn er vandaag 190 FairTradeGemeenten in Vlaanderen. Vlaams-Brabant telt 37 gemeenten met de titel FairTradeGemeente.

Sinds de start van de campagne zijn er al heel wat stappen vooruit gezet. Fair Trade is intussen een bekend begrip geworden voor 9 op de 10 Vlamingen. Het is het tijd voor een volgende stap.

Landbouwers wereldwijd staan onder druk, zowel in het Zuiden als bij ons. Fair Trade is over heel de wereld een uitdaging. Vrijwilligers en de vele andere betrokkenen die deelnemen aan de FairTradeGemeente en FairTradeProvincie zien deze uitdaging als een kans. We kunnen landbouwers en consumenten  verbinden en we kunnen besturen, scholen, handelaars, verenigingen en bedrijven samenbrengen en mobiliseren voor Fair Trade. Zo ijveren we samen voor een rechtvaardiger voedsel en –landbouwsysteem, in het Zuiden en in België. Daarom lanceert FairTradeGemeenten een nieuwe campagne met de slagzin: ‘Fair Trade Begint Hier’. Daarmee willen we nog beter de brug slaan tussen Fair Trade in Noord en Zuid.

Gisteren, 11 oktober 2018, is de nieuwe FairTradeGemeenten campagne voorgesteld in het Provinciehuis. Ook wordt de Fair-O-Meter gelanceerd, een instrument om de vooruitgang van iedere gemeente op de verschillende FairTrade criteria op te volgen.

2018-10-12