Feestelijk afscheid voor Helden van de zorg

Nieuwsbericht

Deze tekst wordt niet getoond

Feestelijk afscheid voor Helden van de zorg

Ik vierde mee het afscheid van de Helden van de zorg in het Provinciehuis op 28 november. Deze Helden zijn alle medewerkers van de provinciale diensten welzijn, armoede, gezondheid en gelijke kansen van de provincie Vlaams-Brabant en iedereen die actief is in de zorgsector. Voor deze Helden van de Zorg boden we als afscheid een feestelijk en leerrijk programma aan met interessante sprekers, een overzicht van allerlei innovatieve projecten en verrassende optredens.

Personeelsleden kantelen uit naar Vlaamse Overheid

Vanaf 1 januari 2018 zijn de provincies niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden materies.

De zogenaamde ‘uitkanteling’ van personeelsleden van de persoonsgebonden diensten is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse regering in 2015 over de afslanking van de provincies.  Zevenentwintig personeelsleden van de provinciale diensten welzijn, gezondheid en gelijke kansen kantelen uit de provincie en starten een nieuwe loopbaan bij de Vlaamse Overheid.  Ook de dienstverlening naar het ruime domein van welzijn, armoede, gezondheid en gelijke kansen stopt.

Jarenlange succesvolle samenwerking met tal van partners

Hiermee komt een einde aan een jarenlange samenwerking met onze partners die elke dag rechtstreeks of onrechtstreeks ‘zorgen’ voor hun cliënten:  gewone en speciale gezinnen, mensen met een handicap, kinderen, holebi’s, jongeren die hun weg zoeken, mensen in armoede, actieve en zorgbehoevende ouderen, slachtoffers en daders van partnergeweld, mantelzorgers,…. We hebben samen met hen goed en met succes jarenlang gewerkt aan een betere gezondheidszorg.

Zorgsector blijven provinciaal ondersteunen

De provincie blijft wel inzetten op het promoten van zorgberoepen, de zorgsector kampt immers al jaren met een tekort aan werknemers. Toch heeft de zorg een unieke troef: je werkt er met je hoofd, handen én hart. En dat levert fantastische banen op.

Wat blijft/komt bij de provincie ?

Voor sommige zaken kunnen welzijnswerkers, gemeenten en hulpverleners onveranderd bij de provincie aankloppen.  Op onze provinciale website vindt u hierover meer informatie.

Bedankt Helden van de zorg

Ik wens alle uitkantelende provinciale medewerkers een succesvolle verdere loopbaan bij de Vlaamse overheid toe. Ik wil mijn waardering benadrukken voor de voorbije en toekomstige inspanningen van alle Helden van de zorg. 

2017-11-29
Meer informatie: