Voka-KvK Vlaams-Brabant op handelsmissie naar Berlijn

07 november 2023

Voka-KvK Vlaams-Brabant op handelsmissie in Berlijn, met exclusief bezoek aan Tesla Gigafactory

Tijdens de netwerkmissie georganiseerd door Voka-KvK Vlaams-Brabant keken Vlaams-Brabantse ondernemers als eerste Belgische ondernemersdelegatie binnen in de Tesla Gigafactory in Berlijn-Brandenburg, de eerste productielocatie van Tesla in Europa. Vlaams-Brabantse ondernemers kregen zo een inkijk in de toekomst van mobiliteit en duurzame productie.

“De rondleiding die ons vandaag werd aangeboden in de eerste productielocatie van Tesla in Europa was zeer inspirerend voor onze ondernemers. Hoe Tesla inzet op duurzaamheid en efficiëntie is ongezien. Deze kennis zullen de leden van de missie meenemen naar Vlaams-Brabant en toepassen op hun bedrijven.” zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant

Er zullen honderdduizenden Model Y-auto's en miljoenen batterijcellen worden geproduceerd in de de Gigafactory Berlin-Brandenburg.

“Als delegatieleider zie ik deze handelsmissie als ideale inspiratiebron voor de vooruitstrevende ondernemer. Het bezoek aan Tesla Gigafactory is ongetwijfeld het neusje op de zalm van deze missie. Ik ben dan ook fier dat onze Vlaams-Brabantse delegatie de primeur krijgt op Tesla’s unieke blik op de toekomst van mobiliteit en duurzame productie. “ vertelt Jan Spooren, provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Missie naar Berlijn

Naast dit exclusief bezoek stond ook een diner met Belgische expats op de Belgische Ambassade op het programma, in aanwezigheid van de ambassadeur van België in Duitsland. Een bezoek aan toonaangevende bedrijven die aan de frontlinie staan van innovatie en duurzaamheid stond ook op het programma: Zalando, FORMO BIO GmbH en Smart City District.


Voka handelsmissie in Berlijn