Toerisme

In Vlaams-Brabant kun je heel wat beleven en ontdekken. Je kan er komen wandelen en fietsen. Wie wat langer wil blijven, kan er ook logeren. Ook voor het zakentoerisme heeft Vlaams-Brabant een aantal troeven. Zo is er de aanwezigheid van Brussels Airport, ligt Vlaams-Brabant in het centrum van Europa en is er heel wat kennis en expertise aanwezig.

De Groene Gordel

De Groene Gordel en het Hageland herbergen voor elk wat wils. De Groene Gordel omvat het Pajottenland, het Dijleland en de Brabantse kouters. Drie deelgebieden met elk hun eigenheid en specifieke kenmerken. Je kan er stijl en klasse ontdekken in kastelen, parken, statige tuinen, eeuwenoude bossen en arboreta. Maar er is met geuze, lambiek, witloof, tafeldruiven en platte kaas ook heel wat lekkers te verorberen dankzij het vakmanschap van hoptelers, serristen, … Ondanks de verstedelijking zijn het Zoniënwoud, Meerdaalwoud, Heverleebos, het Hallerbos, de Brabantse Kouters en het Dijleland verrassend groene plekjes om te vertoeven.

Het Hageland

Het Hageland telt veel kleinschalige logies en attracties. Wijn en bloesems trekken toeristen aan, maar er is ook fruit en bier. Het Hageland wordt ontsloten door zachte recreatievormen zoals fietsen en wandelen. Dit zorgt ervoor dat de prachtige landschappen bewaard blijven.

Meer ontdekken?

Toerisme Vlaams-Brabant