De politie rekruteert in Vlaams-Brabant

maandag, 29 augustus 2022 Veiligheid, Provinciegouverneur
De politie rekruteert in Vlaams-Brabant!

Ben jij op zoek naar een job waarin je echt het verschil kan maken? Waarbij je impact hebt en samen met collega’s in een hecht team kunt bouwen aan een veiligere leefomgeving? Zoek je een job vol afwisseling, waarin geen enkele dag dezelfde is, waarin je telkens weer wordt uitgedaagd en iedere dag verder kan leren en ontwikkelen? In dat geval zijn wij op zoek naar jou!

De 23 Vlaams-Brabantse politiezones en diensten van de federale politie slaan de handen in elkaar en lanceren samen een grootscheepse rekruteringscampagne. Zestien politiemensen uit onze provincie werkten mee aan de campagne. Hun aanstekelijke passie voor het politiewerk moet anderen overtuigen om ook de stap te zetten. In de komende maanden zullen zij in onder meer foto’s en filmpjes verschijnen op sociale media en in het straatbeeld, om op die manier de belangrijkste troeven van het werken bij de politie in de provincie Vlaams-Brabant in de verf te zetten. Want nieuwe mensen zijn nodig, en ons politielandschap heeft nieuwe mensen heel wat te bieden.

“De troeven worden doorgaans te weinig belicht,” zegt gouverneur Jan Spooren, die de stuurgroep van het rekruteringsproject voorzit, “het is belangrijk dat we aan mensen laten zien dat de job van politie-inspecteur absoluut het overwegen waard is. Het is een interessante, maatschappelijk geëngageerde job. In onze kleine tot middelgrote politiezones en federale diensten krijgen mensen groeikansen. Bij ons leer je de job van A tot Z. Het werkterrein is afwisselend en biedt heel wat uitdagingen. De persoonlijke aanpak in onze korpsen en diensten zorgt voor verbondenheid, biedt mensen de kans hun talenten te ontplooien en samen met anderen te bouwen aan een veilige en leefbare omgeving. Wie kiest voor een job bij de politie in Vlaams-Brabant, vindt een uitdaging voor het leven.”

Wie interesse heeft in een job bij de politie in Vlaams-Brabant, neemt best contact op met de eigen lokale politiezone. In iedere Vlaams-Brabantse politiezone en -dienst staan ambassadeurs klaar om geïnteresseerden alle mogelijke informatie en ondersteuning te geven. Daarnaast bieden we ook een gratis voorbereidingstraject aan voor wie wil werken bij de politie in Vlaams-Brabant. In 5 modules worden kandidaten klaargestoomd om hun slaagkansen voor de selectietesten te optimaliseren. De volgende editie van dit traject gaat van start op 29 september.

Meer informatie?

Netwerkdag Vlaamse en provinciale buitendiensten op 26 juni 2024
10 jul 2024 • Traditiegetrouw bracht ik ook dit jaar de buitendiensten van de Vlaamse overheid en de provinciale diensten samen. Na een denkoefening over het verbeteren van hun dienstverlening voor de lokale besturen en burgers van Vlaams-Brabant stond een terreinbezoek op de agenda. Uitleg werd gegeven over de realisatie van een open Woluwe en dit tussen de Woluwelaan en de Zenne ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde.
Veilige jeugdevenementen
01 apr 2024 • In het voorjaar van 2023 werd op initiatief van provinciegouverneur Jan Spooren het project “veilige jeugdevenementen” opgestart. Het doel hiervan is dat jongeren op een veilige en haalbare manier nog voldoende evenementen kunnen blijven organiseren op lokaal niveau. Dit wordt immers steeds moeilijker in een context waar vaak hogere eisen worden gesteld op vlak van organisatie, en waar meer en meer veiligheidsproblemen zich voordoen tijdens of in de marge van evenementen. Dit leidt tot een vermindering van het aantal jeugdevenementen, terwijl die jongeren net een grote sociale nood hebben om zich in eigen gemeente of regio uit te leven.
Jaaroverzicht 2023 online!
26 mar 2024 • In mijn jaaroverzicht 2023 blik ik terug op wat er allemaal werd gerealiseerd in onze provincie, maar sta ik ook stil bij de uitdagingen die ons te wachten staan. Graag bedank ik iedereen die weer hun beste beentje heeft voorgezet om onze prachtige provincie nog te verbeteren.
Bekijk alle nieuwsberichten